Fylte paprika er både kult og godt. Passer fint som middag sammen med litt ris eller som en liten rett for seg selv!
Sett en rist midt i stekeovnen.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Sett en stekepanne på platen, skru på middels varme. Ha i margarin.
Du trenger
Ha kyllingkjøttdeig i pannen. Bruk en stekespade, hakk og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt og alt har fått en jevn og fin farge.
Ha kjøttdeigen over i en bolle.
Husk å slå av platen!
Vask vårløk og skjær den i biter.
Ha vårløken i bollen sammen med kjøttdeigen.
Mål opp ketchup, og ha den i bollen.
Ha salt, pepper og paprikapulver i bollen. Rør sammen blandingen med en spiseskje.
Vask paprika. Skjær av toppen og fjern frøene.
Sett paprikaene i en ildfast form. Fyll dem med kjøttdeigblandingen.
Mål opp revet ost og strø på toppen.
Legg en osteskive på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!
Sett paprikalokkene på toppen av de fylte paprikaene.
Sett den ildfaste formen på risten i ovnen og stek i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem et gryteunderlag. Ta den varme formen ut av ovnen og sett den på gryteunderlaget. Bruk grytekluter slik at du ikke brenner deg.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.