Steg
1
Skjær topp og bunn av mangoen.
Det kan du også bruke, men da kan du droppe isbitene.
2
Plasser mangoen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å la kniven gli langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i søpla.
3
Hold mangoen stødig med en gaffel, mens du skjærer av mangokjøttet, bit etter bit.
4
Skjær så mangobitene i mindre terninger, og legg i en bolle.
5
Vask fjøla og kniven, slik at de er rene. Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den. Videoen viser deg hvordan du deler opp en avokado.
6
Skjær så avokadokjøttet i små biter og ha over i bollen sammen med mangoen.
7
Skjær tomat i to, og så i mindre båter. Bland båtene inn i mangosalsaen.
8
Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over mangosalasaen. Du kan også spare på noen limebåter til serveringen. Salsaen kan settes kjølig til du er ferdig med resten av oppskriften.
Stikk den litt med en gaffel, da blir det lettere å klemme ut saften.
9
Gjør klar kjøttet. Start med å tørke det litt med et kjøkkenpapir. Da blir det lettere å få en fin stekeskorpe. Krydre kjøttet på den ene siden med halvparten av tacokrydderet. Resten kan du ha på den andre siden når kjøttet er i stekepannen.
10
Før du steker kjøttet kan du varme tortillalefsene (da blir de best). Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Sett frem en tallerken. Når pannen begynner å bli varm kan du legge i tortillalefsene (så mange det er plass til av gangen).
11
La de få litt fin farge på den ene siden, og snu dem med stekespaden. Stek dem litt på den andre siden også og legg dem over på tallerkenen. Fortsett til du har varmet alle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder seg lune.
12
Når du er ferdig: Skru varmen opp til høy varme. Ha i margarin.
13
Når margarinen har sluttet å bruse, og det har fått en nøttebrun farge kan du legge kjøttet i pannen (legg den krydrede siden ned).
14
Stek kjøttet i 2-3 minutter, til det pipler opp kjøttsaft på overflaten. Før du snur den kan du krydre den ukrydrede siden med tacokrydder. Hvis pannen blir veldig varm, må du skru ned varmen litt.
15
Bruk stekespaden og snu biffen. Stek den videre i ca. 2 minutter på den andre siden, til det piper ut kjøttsaft på denne siden også. Da skal den være medium stekt.
Trekk pannen vekk fra platen og etterstek den i pannen i ca. 4 minutter.
16
Legg biffen over på en skjærefjøl. La den ligge å slappe av i ca. 1 minutt. Skjær den så opp i tynne skiver.
Husk å skru av stekeplaten!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
Sett alt frem på spisebordet, eller anrett tacoen før du serverer den: Fyll lefsene med mangosalsa, biffstrimler og topp med litt frisk koriander til pynt. Resten av salsaen kan du servere ved siden av.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.