Har du tenkt på at det også er kjempegodt å lage taco med fisk? Fisketaco med smakfulle krydder og agurksalsa. Go fish! Go taco! Det finnes mange ulike tacokrydder. Lag ditt eget med vår oppskrift på hjemmelaget tacokrydder, eller bruk gjerne et som passer til fisk og skalldyr. 1 porsjon blir 3 tortillalefser på hver.
Start med å lage agurksalsaen. Skyll agurken og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Ha bitene over i en bolle.
Du trenger
Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen. Ha maiskornene over i bollen med agurk.
Del cherrytomat i to, og del så hver halvdel i to (slik at du får små båter). Ha tomatbåtene i bollen med resten av grønnsakene.
Del den mengden lime du trenger i båter. Press limesaften over agurksalasaen. Du kan også spare på noen limebåter til serveringen. Salsaen kan settes kjølig til du er ferdig med resten av oppskriften.
Sett frem en sto bolle eller skål og ha i tacokrydder. Sett bollen litt til sides.
Finn frem den mengden fisk du trenger. Skjær fisken på langs i doble fingertykke strimler, og ca. 5 cm lange.
Ha fiskestrimlene i bollen med krydderet og bland sammen, slik at alle fiskestykkene får litt krydder på seg. Nå er den klar til å stekes.
Før du steker fisken kan du varme tortillalefsene (da blir de best). Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Sett frem en tallerken. Når pannen begynner å bli varm kan du legge i tortillalefsene (så mange det er plass til av gangen).
La de få litt fin farge på den ene siden, og snu dem med stekespaden. Stek dem litt på den andre siden også og legg dem over på tallerkenen. Fortsett til du har varmet alle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder seg lune.
Når du er ferdig med å varme tortillalefsene: Ha i 1 ss margarin eller olje og sett frem en ny tallerken som du kan legge fisken på, når den er ferdig stekt.
Når margarinen slutter å bruse kan du legg i fisken. Ikke legg i for mye fisk av gangen. Blir det trangt i panna, kan du heller steke i flere omganger. Stek fiskestykkene til de er gylne, ca. 2-3 minutter på den ene siden.
Bruk stekespaden og løft litt på dem for å se om de er ferdig stekt. Snu fiskestykkene forsiktig med stekespaden og stek dem ferdig på den andre siden, ca. 2-3 minutter. Bruk gjerne en gaffel som ekstra hjelp, når du skal snu fiskestykkene.
Legg fiskestykkene på en tallerken når de er ferdig stekt. Stek resten av fiskestykkene på samme måte. Ha gjerne i litt mer margarin eller olje mellom hver gang, hvis det er tørt i panna.
Husk å skru av stekeplaten når du er ferdig!
Sett den stekte fisken, agurksalsaen og tortillalefsene frem på spisebordet, eller anrett tacoen før du serverer den. Fyll lefsene med agurksalsa, fisk og topp med litt rømme og frisk koriander for ekstra smak.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.