Hopp til hovedinnhold

Fiskesuppe

Her er en enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også, da kan du ta det i samtidig som fisken. Server med flatbrød eller brød.

vanskelighet middels
koke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • gulrot 2 stk.  
  • laksefilet 200 g  
  • torskefilet 200 g  
  • vann 6 dl  
  • fiskebuljong (terning) 1 terning  
  • melk 2 dl  
  • hvetemel 2 ss  
  • frosne erter 2 dl  
  • kremfløte 1 dl  
  • kvernet pepper smak til med litt  
  • kvernet salt smak til med litt  
  • frisk gressløk så mye du har lyst på  
  • flatbrød så mye du har lyst på  

Utstyr

  • Skreller
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Kjele
  • Vekt
  • Tallerken
  • Desilitermål
  • Tresleiv
  • Stoppeklokke
  • Glass med lokk
  • Spiseskje
  • Saks
  • Øse

Liste over oppskrifter

  • Ser din kjøkkenvekt annerledes ut?

    Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen.

  • Tips

    I denne fiskesuppen kan du også bruke andre typer rød eller hvit fisk.

  • «Trekke»?

    Det betyr at suppen som fisken ligger i skal være varm, men ikke så varm at det koker.

  • Har du husket å skru av platen?

  • Har du husket å skru av platen?

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!