Steg
1
Sett en kjele på platen. Fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på full varme. Les på makaronipakken og finn ut hvor lenge den skal koke.
2
Ha salt i kjelen og mål opp makaroni. Når vannet koker, ha i makaroni og ta tiden.
Har du husket å ta tiden?
3
Mens makaronien koker kan du finne frem den mengden fisk du trenger. Kutt den i små biter. Fiskebitene skal du bruke senere.
4
Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken. Når makaronien er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Makaronien kan stå å renne av seg til du skal bruke den senere.
Husk å skru av den varme platen!
For at maten ikke kommer i kontakt med bakteriene i vasken.
5
Sett en rist nederst i en tom stekeovn.
6
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
7
Mål opp melk, slik at det er klart. Sett en kjele på stekeplaten og sku på middels varme. Ha smør i kjelen og vent til det er smeltet.
8
Ha i mel, og rør det godt inn i smøret.
9
Nå skal du spe med melk. Det betyr at du heller i litt og litt av melken. Rør mellom hver gang. Når du har en fin og klumpfri saus kan du trekke kjelen av platen.
Husk å skru av platen!
10
Knekk egg i en kopp. Ha egget over i sausen og rør godt.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
11
Rør inn salt og pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
12
Ha i makaronien og fisken, og bland det inn i sausen.
13
Mål opp ost. Ha halvparten av osten i sausen og bland den inn.
14
Finn frem en ildfast form og ha sausen i formen. Dryss over resten av osten og griljermel (kalles også strøkavring eller brødkrum).
15
Sett formen på risten i ovnen og stek i 35 minutter.
16
Mens formen er i ovnen kan du lage tilbehøret: råkostsalat. Skyll og skrell gulrot. Vask eple.
17
Riv gulot og eple. Ha raspet i en skål eller bolle.
18
Ha i rosiner og eplejuice, bland litt sammen. La gjerne råkosten stå i kjøleskapet til dere skal spise.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
19
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Sett den varme formen på gryteunderlaget. La formen avkjøle seg litt (gjerne 5-10 minutter) før du serverer fiskegratengen sammen med tilbehøret.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.