Steg
1
Del hodekål i to, og deretter i båter. Hodekålen kan være litt hard, så få hjelp av en voksen til å dele den.
2
Legg et lag kjøtt ned i gryta, legg det med fettsiden ned.
3
Dryss på hel pepper. Mengden pepper skal du fordele på de lagene med kjøtt du skal ha i gryten. Skal du lage mye fårikål kan du ha 3 lag kjøtt og kål. Har du litt mindre kan du legge 2 lag.
4
Dryss på salt. Du skal også fordele saltmengden på de to-tre lagene du legger i gryten.
5
Legg på et lag med kål.
6
Legg på et nytt lag med kjøtt.
7
Dryss igjen på hel pepper og salt.
8
Legg på et siste lag med kål.
9
Hell på vann.
10
Sett på lokk. Sett gryten på kokeplaten og skru platen på høy varme. Når det begynner å koke, skrur du platen ned til middels varme. Nå skal fårikålen stå og trekke til kjøttet løsner fra beinet, det tar ca. 2 og 1/2 time.
11
Når fårikålen har kokt litt mer enn 2 timer kan du gjøre klar potetene. Fyll en kjele med vann.
12
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig. Du kan også koke potetene med skall, hvis du vil det.
13
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
Husk å ta tiden!
14
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Sett tiden til 5 minutter til og sjekk på nytt.
15
Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en serveringsbolle, eller rett på tallerkenen sammen med fårikål.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Legg både kjøtt og kål fra gryta på tallerken. Ha også på litt sjysaus. Server fårikålen med de kokte potetene, og skal du lage det ekstra fint kan du kutte litt persille og drysse over potetene.
Sjysausen er den kraften som blir til oppi kjelen når du damper fårikålkjøtt og kål. Vannet blir altså til kraft - er ikke det kult?
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.