Hopp til hovedinnhold

Falafel med pitabrød

Falafel er små boller laget av kikerter og krydder. Kjempegodt å lage til middag! Her har vi laget en variant i pitabrød med en frisk salat og tzatsiki. Her er det en del prosesser du skal gjennom, og en del som skal kuttes og klargjøres, - så dette er perfekt for deg som har laget litt mat før, og har lyst til å utfordre deg selv litt. 

vanskelighet vanskelig
skarp kniv
maskin
steke
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • hermetiske kikerter 2 bokser  
  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 3 båter  
  • nøytral olje 1 ss  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • malt spisskummen 2 ts  
  • kajennepepper 0,5 ts  
  • potetmel 2 ss  
  • egg 1 stk.  
  • rødløk 1 stk.  
  • cherrytomat 1 pk  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • sitron 0,25 stk.  
  • salt smak til med litt  
  • pepper smak til med litt  
  • pitabrød 4 stk.  
  • griljermel 2 ss  
  • matolje til steking  
  • tzatziki 4 ss  

Utstyr

  • Dørslag
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Food processor
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Rist
  • Klype
  • Tallerken
  • Tallerken
  • Skål
  • Tallerken

Liste over oppskrifter

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Kokketips!

    Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

  • Husk å sta tiden!

  • Husk å sta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!