Sett stekeovnen på 175 °C, over- og undervarme. Finn frem den mengden lammeskav du trenger og legg det på en tallerken, slik at skavet får tint litt. Legg posen tilbake i fryseren (hvis du ikke bruker alt).
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • digitalvekt
    Vekt

Steg

1

Sett stekeovnen på 175 °C, over- og undervarme. Finn frem den mengden lammeskav du trenger og legg det på en tallerken, slik at skavet får tint litt. Legg posen tilbake i fryseren (hvis du ikke bruker alt).

Du trenger
lammeskav:
100 g
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Du trenger
:
0,5 stk.
Skjær løken i tynne skiver eller i små biter. Ha skivene/bitene i en skål eller i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

3

Skjær løken i tynne skiver eller i små biter. Ha skivene/bitene i en skål eller i en bolle.

Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Ha bitene over i bollen med løk.

Steg

4

Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Ha bitene over i bollen med løk.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i bollen og bland godt sammen. Hvis du vil, så kan du smake til med litt salt og pepper.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern
  • rivjern
    Rivjern

Steg

5

Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i bollen og bland godt sammen. Hvis du vil, så kan du smake til med litt salt og pepper.

Du trenger
skall fra sitron:
0,5 stk.
Finn frem et stekebrett og legg på et ark bakepapir. Legg nanbrød på bakepapiret. Smør på crème fraîche.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Finn frem et stekebrett og legg på et ark bakepapir. Legg nanbrød på bakepapiret. Smør på crème fraîche.

Du trenger
nanbrød:
2 stk. ,
crème fraîche orginal, 35 %:
4 ss
Mål opp ost og fordel på pizzaene.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

7

Mål opp ost og fordel på pizzaene.

Du trenger
revet ost:
1 dl

Legg et par osteskiver på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!

Krydre med pepper.

Steg

8

Krydre med pepper.

Du trenger
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Fordel lammeskavet på pizzaene.

Steg

9

Fordel lammeskavet på pizzaene.

Sett brettet med pizzaene inn midt i stekeovnen. Stek i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Sett brettet med pizzaene inn midt i stekeovnen. Stek i 15 minutter.

Hakk opp litt friske urter, mens pizzaen er i ovnen. Urtene kan du drysse over pizzaen ved servering. Persille smaker godt her, men du kan også bruke andre urter som f.eks. oregano eller timian.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

11

Hakk opp litt friske urter, mens pizzaen er i ovnen. Urtene kan du drysse over pizzaen ved servering. Persille smaker godt her, men du kan også bruke andre urter som f.eks. oregano eller timian. 

Du trenger
hakket bladpersille:
ca. 2 ss
Finn frem en rist eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på, slik at du ikke brenner deg når du tar ut tortillapizzaen. La pizzaene avkjøle seg litt. Sever med urter og salat.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

12

Finn frem en rist eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på, slik at du ikke brenner deg når du tar ut tortillapizzaen. La pizzaene avkjøle seg litt. Sever med urter og salat.