Steg
1
Sett stekeovnen på 175 °C, over- og undervarme. Finn frem den mengden lammeskav du trenger og legg det på en tallerken, slik at skavet får tint litt. Legg posen tilbake i fryseren (hvis du ikke bruker alt).
2
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.
3
Skjær løken i tynne skiver eller i små biter. Ha skivene/bitene i en skål eller i en bolle.
4
Skyll agurk og del den i mindre biter (da blir det enklere å skjære den opp). Del bitene i skiver på langs. Del så skivene opp i strimler og del strimlene i små biter. Ha bitene over i bollen med løk.
5
Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i bollen og bland godt sammen. Hvis du vil, så kan du smake til med litt salt og pepper.
6
Finn frem et stekebrett og legg på et ark bakepapir. Legg nanbrød på bakepapiret. Smør på crème fraîche.
7
Mål opp ost og fordel på pizzaene.
Legg et par osteskiver på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!
8
Krydre med pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
9
Fordel lammeskavet på pizzaene.
10
Sett brettet med pizzaene inn midt i stekeovnen. Stek i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
11
Hakk opp litt friske urter, mens pizzaen er i ovnen. Urtene kan du drysse over pizzaen ved servering. Persille smaker godt her, men du kan også bruke andre urter som f.eks. oregano eller timian.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
Finn frem en rist eller noe du kan sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på, slik at du ikke brenner deg når du tar ut tortillapizzaen. La pizzaene avkjøle seg litt. Sever med urter og salat.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.