Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Steg

2

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Her kan du bruke både rød og grønn paprika.

Steg

3

Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Her kan du bruke både rød og grønn paprika.

Du trenger
grønn paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

4

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.

Åpne opp de hermetiske tomatene og chilibønnene.
UTSTYR
  • Boksåpner
    Boksåpner

Steg

5

Åpne opp de hermetiske tomatene og chilibønnene.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks ,
chilibønner:
1 boks

Hermetiske bokser har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.

Bruk en gaffel til å ta opp lokket. Sett boksene i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

6

Bruk en gaffel til å ta opp lokket. Sett boksene i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i karbonadedeig når margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

8

Ha i karbonadedeig når margarinen slutter å bruse.

Du trenger
karbonadedeig:
400 g
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til karbonadedeigen har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

9

Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til karbonadedeigen har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Sett frem en kjele i nærheten. Løft karbonadedeigen over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

10

Sett frem en kjele i nærheten. Løft karbonadedeigen over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.

Skru ned varmen til middels, og ha løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden med stekespaden.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Skru ned varmen til middels, og ha løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden med stekespaden.

Ha løkblandingen opp i kjelen sammen med kjøttet. Sett kjelen over på den varme platen og sett stekepannen vekk til vask.

Steg

12

Ha løkblandingen opp i kjelen sammen med kjøttet. Sett kjelen over på den varme platen og sett stekepannen vekk til vask. 

Ha tomat og chilibønner i kjelen.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

13

Ha tomat og chilibønner i kjelen.

Ha i paprika.

Steg

14

Ha i paprika.

Ha i krydder.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

15

Ha i krydder.

Du trenger
malt spisskummen:
0,5 ts ,
salt:
0,5 ts

Spisskumen brukes i tacokrydder!

Rør rundt i kjelen, mens du venter på at det skal koke opp.

Steg

16

Rør rundt i kjelen, mens du venter på at det skal koke opp.

Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp (når du ser at det bobler i gryta). Rør litt rundt. La det småkoke i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

17

Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp (når du ser at det bobler i gryta). Rør litt rundt. La det småkoke i 10 minutter.

Når det er gått 10 minutter er gryta ferdig! Skru av platen og server i dype skåler. Du kan gjerne servere gryta med litt brød eller rundstykker ved siden av.

Steg

18

Når det er gått 10 minutter er gryta ferdig! Skru av platen og server i dype skåler. Du kan gjerne servere gryta med litt brød eller rundstykker ved siden av.