Steg
1
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
2
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.
3
Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Her kan du bruke både rød og grønn paprika.
4
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
5
Åpne opp de hermetiske tomatene og chilibønnene.
Hermetiske bokser har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.
6
Bruk en gaffel til å ta opp lokket. Sett boksene i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.
7
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
8
Ha i karbonadedeig når margarinen slutter å bruse.
9
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til karbonadedeigen har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
10
Sett frem en kjele i nærheten. Løft karbonadedeigen over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.
11
Skru ned varmen til middels, og ha løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden med stekespaden.
12
Ha løkblandingen opp i kjelen sammen med kjøttet. Sett kjelen over på den varme platen og sett stekepannen vekk til vask.
13
Ha tomat og chilibønner i kjelen.
14
Ha i paprika.
15
Ha i krydder.
Spisskumen brukes i tacokrydder!
16
Rør rundt i kjelen, mens du venter på at det skal koke opp.
17
Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp (når du ser at det bobler i gryta). Rør litt rundt. La det småkoke i 10 minutter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
18
Når det er gått 10 minutter er gryta ferdig! Skru av platen og server i dype skåler. Du kan gjerne servere gryta med litt brød eller rundstykker ved siden av.
Husk å skru av platen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.