Chili con carne betyr chili med kjøtt på spansk. En kjempegod gryte som varmer godt. Hvis du vil kan du skjære opp litt brød og ha ved siden av. Hvis du liker litt sterk smak, så er det lov å ha i litt chilipulver, eller fersk chili i gryta.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
Du trenger
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.
Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Her kan du bruke både rød og grønn paprika.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
Åpne opp de hermetiske tomatene og chilibønnene.
Hermetiske bokser har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.
Bruk en gaffel til å ta opp lokket. Sett boksene i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
Ha i karbonadedeig når margarinen slutter å bruse.
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til karbonadedeigen har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Sett frem en kjele i nærheten. Løft karbonadedeigen over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.
Skru ned varmen til middels, og ha løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden med stekespaden.
Ha løkblandingen opp i kjelen sammen med kjøttet. Sett kjelen over på den varme platen og sett stekepannen vekk til vask.
Ha tomat og chilibønner i kjelen.
Ha i paprika.
Ha i krydder.
Spisskumen brukes i tacokrydder!
Rør rundt i kjelen, mens du venter på at det skal koke opp.
Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp (når du ser at det bobler i gryta). Rør litt rundt. La det småkoke i 10 minutter.
Når det er gått 10 minutter er gryta ferdig! Skru av platen og server i dype skåler. Du kan gjerne servere gryta med litt brød eller rundstykker ved siden av.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.