Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Finn frem brød og skjær det i skiver.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

2

Finn frem brød og skjær det i skiver.

Du trenger
brød:
4 skiver
Skjær brødskivene i strimler på langs, og skjære strimlene i mindre biter.

Steg

3

Skjær brødskivene i strimler på langs, og skjære strimlene i mindre biter. 

Legg brødterningene over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

4

Legg brødterningene over i en bolle.

Ha olivenolje i bollen og vend brødterningene rundt i bollen, slik at det kommer litt olje på alle terningene.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Ha olivenolje i bollen og vend brødterningene rundt i bollen, slik at det kommer litt olje på alle terningene.

Du trenger
olivenolje:
2 ss

Du kan også ha i ulike krydder eller urter i blandingen.

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødterningene utover bakepapiret.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

6

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødterningene utover bakepapiret.

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødkrutongene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødkrutongene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med brødkrutongene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødkrutongene ligge til de blir kalde.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

8

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med brødkrutongene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødkrutongene ligge til de blir kalde.