Her viser vi deg også hvordan du kan lage brødkrutonger, som er en kjempefin måte å bruke opp rester av gammelt brød. Perfekt i supper og salater. Oppbevar gjerne i et tett glass eller en boks med lokk, så holder de seg lenge.
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.
Finn frem brød og skjær det i skiver.
Du trenger
Skjær brødskivene i strimler på langs, og skjære strimlene i mindre biter.
Legg brødterningene over i en bolle.
Ha olivenolje i bollen og vend brødterningene rundt i bollen, slik at det kommer litt olje på alle terningene.
Du kan også ha i ulike krydder eller urter i blandingen.
Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødterningene utover bakepapiret.
Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødkrutongene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med brødkrutongene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødkrutongene ligge til de blir kalde.
Husk å skru av stekeovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.