Hjemmelaget blomkålsuppe passer godt til middag sammen med litt brød, eller som en deilig kveldsrett. Denne oppskriften holder til 4 porsjoner. Blir det suppe til overs, sett den i kjøleskapet og kos deg med den senere!
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Skyll blomkålhodet under kaldt vann. Rens den ved å ta bort de grønne stilkene.
Du trenger
Brekk små buketter av blomkålhodet.
Du kan også bruke en liten kniv til å skjære av bukettene.
Skjær løken i to, ta skallet av den halve delen du skal bruke.
Skjær løken i tynne skiver.
Ha løk og blomkålbuketter i en kjele.
Sett kjelen på kokeplaten. Mål opp vann og ha det i kjelen.
Mål opp melk og ha den i kjelen.
Ha i buljongterninger.
Sett platen på full varme.
Kok opp. Når det begynner boble skru ned platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter.
Husk å ta tiden!
Skru av platen og sett kjelen på et gryteunderlag.
Har du husket å skru av platen?
Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.
Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Prøv deg frem med litt og litt.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.