Steg
1
Kutt reinsdyrkjøtt i terninger som er ca. 3 x 3 cm, og ha det i en gryte.
2
Nå skal du lage en meljevning. Hell vann i et glass.
3
Ha mel i glasset.
4
Sett på lokk og rist godt.
5
Sil meljevningen over kjøttet.
6
Hell resten av vannet over kjøttet og rør rundt.
7
Sett gryten på kokeplaten og slå platen på høy varme til det begynner å koke. Skru ned til medium varme, og la kjøttet trekke mens du kutter grønnsaker, ca. 20 minutter. Skum av med en spiseskje.
Bruk en skje til å fjerne skummet som samler seg på toppen.
8
Snu fjølen du brukte til kjøttet og bruk den rene siden til grønnsakene. Skrell gulrot og skjær i skiver på skrå. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg gulrot bitene på en tallerken mens du kutter opp resten.
9
Skrell og del løken i to. Legg løken med snittflaten ned og skjær den i biter. Bruk «klogrepet» så du ikke skjærer deg.
10
Skyll og skrell potet over vasken med en rotskreller. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
11
Skjær potet i to. Del hver halvdel i biter.
12
Ha poteter og grønnsaker i gryta. Sett på lokk.
13
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
Husk å skru av plata!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.