Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
3
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
4
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
5
Ha i tacokrydder og bland godt sammen med stekespaden.
6
Skru av stekeplaten og trekk gjerne pannen litt til siden.
Har du husket å skru av stekeplaten?
7
Åpne maisboksen. Ha mais i stekepannen og bland lett sammen med stekespaden. La blandingen stå, mens du fortsetter med oppskriften.
8
Mål opp hvetemel, sammalt hvete, bakepulver og salt, og ha i en bakebolle.
9
Bland melblandingen lett sammen med en sleiv. Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut
10
Mål opp yoghurt og ha det i bollen. Bruk gjerne en slikkepott for å få ut all yoghurten.
11
Mål opp olje, og ha i bollen.
12
Bland røren godt sammen.
13
Ha den stekte kjøttdeigblandingen i røren.
14
Knus tortillachips med hendene og ha det i røren. Bland røren godt sammen igjen.
15
Sett muffinsformene på et stekebrett med bakepapir. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele røren i muffinsformene. Fyll ca. 2/3 av formene med røre.
Det går også an å bruke vanlige muffinsformer, men da trenger du litt flere.
16
Pynt hver muffins med tortillachips (en i hver).
17
Sett muffinsformene midt i ovnen og stek i 25 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
18
Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Flytt muffinsene over på risten og la dem avkjøle seg. Dette blir supert i matpakken!
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.