Grove matmuffins med brunost er veldig godt, og en litt morsom tvist på vanlig brød med brunost. Det går også fint å fryse dem. Denne oppskriften gir 12 matmuffins.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp havregryn og vann og ha i en bolle. Havregrynene skal ligge litt i bløt, så du kan la de stå mens du fortsetter med oppskriften.
Du trenger
Mål opp hvetemel og sammalt hvete, og ha det i en bolle.
Ha i bakepulver, og bland litt sammen med en sleiv.
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp yoghurt og ha det i bollen. Bruk gjerne en slikkepott til å skrape ut all yoghurten.
Mål opp olje, og ha i bollen.
Ha havregrynblandingen i bollen, og bland alt godt sammen.
Skjær skiver av brunost, riv dem i små biter og ha i røren. Bland brunostbitene inn i røren.
Sett muffinsformene på stekebrettet. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele røren i muffinsformene.
Det går også an å bruke vanlige muffinsformer, men da trenger du litt flere.
Sett muffinsformene midt i ovnen og stek i 25 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryteunderlaget. Flytt muffinsene over på risten og la dem avkjøle seg. Dette blir supert i matpakken!
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.