Har du rester av makaroni fra middagenn? Da kan du lage mac and cheese-muffins. Matmuffins er digg som et lite mellommåltid, eller i matpakken! Oppskriften gir 6 stk muffins.
Denne oppskriften gir 3 porsjoner
Mål opp smør og ha det i en kjele. Smelt smøret.
Du trenger
Mål opp mel og ha det i kjelen med det smeltede smøret.
Rør smør og mel sammen. La det boble litt, og trekk kjelen til side mens du finner frem melk.
Mål opp melk, og spe den forsiktig i blandingen. Rør hele tiden slik at det ikke blir klumper.
Rør til du har en jevn og fin saus. Sausen skal småkoke på middels varme i 5 minutter. Husk å røre underveis så den ikke brenner seg.
Husk å slå av platen!
Mål opp kokt makaroni og revet ost i hver sin skål. Ha makaroni i kjelen. Hvis du ikke har ferdigkokt makaroni kan du også koke litt. Les på pakken hvordan det gjøres, eller sjekk ut en annen oppskrift med makaroni på MatStart.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.
Ha i revet ost.
Krydre med litt salt og pepper, og rør alt sammen.
Ta kjelen av platen og sett den på en gryteklut. Finn frem et muffinsbrett og muffinsformer.
Bruk doble muffinsformer i papir og sett de inntil hverandre i en ildfast form. Da holder de fasongen.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett inn en rist på nest nederste rille. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Fordel blandingen i formene. Bruk en spiseskje for å gjøre jobben enklere.
Dryss griljermel eller tørre brødsmuler over.
Tørk et par brødskiver på benken over natten, og knus dem til brødsmuler/-biter. Du kan også tørke brødskivene i ovnen.
Sett muffinsene i ovnen og stek i 10 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem grytekluter, og ta muffinsbrettet ut av ovnen. Sett muffinsene til avkjøling oppå et gryteunderlag eller noe annet som tåler varme.
Husk å slå av ovnen!
Spis mac and cheese muffinsene med en gang, gjerne sammen med en salat. Hvis ikke kan du også putte dem i matboksen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.