Fylte horn er supert å ha med i matpakken, på tur eller på en vennekveld. Det som er fint med disse er at du kan putte dem i fryseren og ta dem opp når du trenger dem. Hvis du vil lage grove horn bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvete. 1 porsjon gir 8 stk. horn. Hvis du vil lage dobbelt så mange, kan du skalere opp til 2 porsjoner.
Denne oppskriften gir 1 porsjoner
Sett en kjele på stekeplaten. Ha i smør eller margarin. Skru stekeplaten på middels varme. Varm opp til smøret har smeltet.
Du trenger
Når smøret har smeltet: Mål opp melk og ha i kjelen. La det varme seg i et par sekunder til blandingen er fingervarm og trekk kjelen bort fra den varme platen.
Bruk håndleddet ditt til å kjenne om blandingen har rett temperatur. Den skal ha ca. samme temperatur som kroppen din, det vil si at det hverken skal kjennes varmt eller kaldt på håndleddet ditt. Pass på så du ikke brenner deg.
Hvis den kjennes for varm, kan du la den avkjøle seg litt.
Husk å skru av platen!
Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen. Hell melkeblandingen i bakebollen.
Du kan også blande og elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.
Mål opp gjær. Smuldre gjæren med fingrene og ha det i bakebollen. Rør rundt i bollen med en gaffel, slik at gjæren løser seg opp.
Mål opp hvetemel og salt, og ha det i bakebollen.
Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete.
Nå er det klart for å elte deigen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 10 minutter. Hvis det legger seg mye mel oppover i bollen, kan du skru av maskinen og dytte det ned med en deigskrape eller en slikkepott.
Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne en deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene på bollen.
Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.
La deigen hvile på et lunt sted, under et kjøkkenhåndkle i 1 time (60 minutter), eller til den har blitt ca. dobbelt så stor. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet.
Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.
Dryss litt mel på bakebordet, hvis det trengs, og skrap ut deigen.
Elt deigen lett sammen og form den til en kule. Kjevle deigen ut til en runding (ca. 30 cm).
Del deigen i 8 like store snipper (trekanter).
Ha en skinkeskive og en osteskive på hver trekant og rull dem sammen med den breieste delen først. Press lett ned på kantene, slik at fyllet ikke renner ut.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir.
La dem etterheve på et lunt sted, i ca. 20 minutter.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 220 °C. Bruk over- og undervarme.
Når hornene er ferdighevet: Knekk et egg i en kopp og vips sammen med en pensel. Bruk penselen til å pensle hornene med egg. Da blir de fine og blanke.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Sett stekebrettet med hornene midt i ovnen og stek i 10 minutter, til de er gyllene.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget. Legg hornene over på risten, og la de ligge til de er avkjølt.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.