Hopp til hovedinnhold

Horn med ost og skinke

Fylte horn er supert å ha med i matpakken, på tur eller på en vennekveld. Det som er fint med disse er at du kan putte dem i fryseren og ta dem opp når du trenger dem. Hvis du vil lage grove horn bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvete. 1 porsjon gir 8 stk. horn. Hvis du vil lage dobbelt så mange, kan du skalere opp til 2 porsjoner.

vanskelighet middels
koke
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør 1 ss  
  • melk 2 dl  
  • gjær 0,5 pk  
  • hvetemel 5 dl  
  • salt 0,5 ts  
  • ferdig skivet ost 8 skiver  
  • kokt skinke 8 skiver  
  • egg 1 stk.  

Utstyr

  • Liten kjele
  • Spiseskje
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Gaffel
  • Stoppeklokke
  • Slikkepott
  • Kjøkkenhåndkle
  • Kjevle
  • Pizzahjul
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Pensel
  • Kopp
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Kjennes den varm på huden?

    Hvis den kjennes for varm, kan du la den avkjøle seg litt.

    Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også blande og elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Lyst til å lage grove horn?

    Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.