Pastasalat kan enkelt bli til en super matpakke. Her har vi en variant med skinke, mais, paprika og eple! Legg salaten i en tett boks, som du kan pakke med deg i sekken. Du kan også lage denne etter skoletid, før trening eller til kveldsmat.
Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann.
Du trenger
Skru platen på fullt.
Ha salt i vannet.
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.
Mål opp den mengden pasta du trenger og ha pastaen i det kokende vannet.
Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Ørn: Husk å ta tiden!
Mens pastaen koker kan du fortsette med oppskriften: Skyll agurk. Skjær agurken i skiver og del skivene i mindre biter (du kan enten skjære skivene i to eller i enda mindre biter). Legg agurkbitene i boksen som du skal ha salaten i.
Skjær av den mengde eple du trenger. Skjær eplebiten i mindre biter og ha i boksen sammen med agurken.
Åpne maisboksen og ha den mengden mais du trenger i boksen sammen med agurken.
Maisbokser kan ha skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
Har du husket å skru av platen?
La pastaen avkjøle seg litt og ha den i matpakkeboksen, sammen med grønnsakene.
Mål opp smårettskinke og ha i boksen sammen med pastasalaten.
Skjær paprika i små biter og ha i boksen.
Dryss over litt olje, rør gjerne litt rundt, og sett på lokk! Du kan også bytte ut oljen med en dressing som du liker.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.