Vafler er supert å lage hvis du får besøk, eller har lyst til å glede de andre i familien. Server vaflene med det du liker best! Denne oppskriften gir ca. 12 vaffelplater og vi har beregnet 2 stykker til hver.
Denne oppskriften gir 6 porsjoner
Mål opp smør.
Du trenger
Sett en liten kjele på platen og skru på svak varme. Ha i smøret og la det smelte.
Husk å slå av platen!
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp mel og ha det i bollen.
Mål opp melk og ha den i bollen.
Mål opp sukker og ha det i bollen.
Ha lettrømme i bollen.
Mål opp bakepulver, salt og kardemomme og ha det i bollen.
Sett stikkkontakten til håndmikseren i støpselet.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.
Bruk håndmikseren og kjør til en glatt og fin røre.
Ha i smeltet smør og rør med håndmikseren, til alt er godt blandet.
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
Smelt 2 ss smør i den lille kjelen og sett den på et gryteunderlag. Bruk en pensel og pensle litt smeltet smør i det varme vaffeljernet.
Bruk en øse og hell litt av røren i jernet.
Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gyllen farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.
Bruk en gaffel og ta vaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over for å holde dem litt varme.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.