Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp romtemperert smør.
3
Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.
4
Mål opp sukker og ha i bollen.
5
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
6
Legg en klut under bollen. Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.
7
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i et minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp et minutt til.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
8
Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakepulver.
9
Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen.
10
Mål opp kefir og hell det i røren.
11
Sikt inn resten av melet.
12
Bland sammen.
13
Hakk sjokolade og ha det i en liten skål eller et målebeger.
14
Ha sjokolade i blandingen og vend forsiktig inn med en slikkepott.
15
Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene.
16
Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.