Disse tacosticksene er morsomme å lage og smaker supergodt! Oppskriften gir 8 sticks. Spis dem som snacks på en fredagskveld, eller som middag ved siden av en deilig salat. Det blir ekstra godt hvis du dypper dem i litt rømme og salsa!
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Du trenger
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Mål opp vann i et målebeger. Dryss over tacokrydder.
Hell vannet over i stekepannen og kok i 5 minutter. Bland godt med stekespaden.
Skru av stekeplaten og trekk pannen litt til siden. Ha i mais og salsa.
Har du husket å skru av platen?
Klipp opp pakken med pizzadeig.
Rull ut pizzadeigen. Del den opp i 8 firkanter med et pizzahjul, slik som på bildet.
Legg to spiseskjeer fyll på midten av hver firkant.
Ta tak i pizzadeigen på hver firkant, og brett deigen over fyllet mot den andre siden.
Trykk deigen litt ned over fyllet.
Rull deigen sammen. Klem forsiktig på rullen, slik at kanten fester seg. Pass på at fyllet holder seg inni deigen. Legg rullen på benken.
Ha bakepapir på et stekebrett og legg rullene på brettet. Hold i hver siden av rullen og vri, samtidig som du strekker den litt. Det gjør ikke noe om de blir litt ugjevne eller om de sprekker litt opp.
Knekk egg oppi en kopp. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Visp sammen egget med en gaffel.
Pensle rullene med sammenpisket egg. Dette gjør vi for å gi sticksene en fin og gyllen farge.
Sett inn stekebrettet i midten av ovnen og stek i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen. Sett platen på risten og la sticksene avkjøle seg litt.
Prøv å dyppe dem i rømme og salsa!
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.