Bland sammen mel, havregryn, smør og brunt sukker. Ha det over frosne blåbær og bringebær, og vips så har du en supergod smuldrepai! Du kan også bruke selvplukkede bær. Smaker kjempegodt alene, eller med litt is til.
Denne oppskriften gir 6 porsjoner
Sett en rist inn nederst i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp smør og ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Du trenger
Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til side.
Har du husket å skru av platen?
Mål opp havregryn og hvetemel og ha det i en bolle.
Mål opp brunt sukker og ha det i bollen.
Vask hendene dine og bruk dem til å blande alt godt sammen.
Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i blandingen.
Rør med en sleiv, til alt er godt blandet.
Ha bær i en ildfast form.
Ha potetmel over bærene.
Rør med spiseskjeen slik at det blandes godt.
Ha deigen over bærene.
Fordel utover med sleiven, slik at deigen blir som et lokk over bærene.
Sett formen inn i ovnen og stek i 30 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta den ildfaste formen ut av ovnen. Sett formen på gryteunderlaget og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.