Hopp til hovedinnhold

Skolebrød

Overrask familie eller venner med deilige, nystekte skolebrød! Oppskriften gir ca. 12 boller. Alle råvarer bør være romtempererte. Det betyr at melk, egg og andre ingredienser bør stå i romtemperatur en stund før du begynner.

vanskelighet vanskelig
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 12 porsjoner

  • hvetemel 7 dl  
  • sukker 1 dl  
  • tørrgjær, for søte deiger 4 ts  
  • malt kardemomme 0,5 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg 1 stk.  
  • romtemperert smør 75 g  
  • hvetemel 0,5 ss  
  • ferdig vaniljekrem 12 ss  
  • egg 1 stk.  
  • melis 3 dl  
  • ca. vann 4 ss  
  • kokosmasse 2 dl  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Pensel
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter
  • Skål
  • Dyp tallerken
  • Smørkniv

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!