Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp smør.
3
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
4
Når smøret har smeltet: Skru av platen og strekk kjelen til siden.
Husk å skru av platen!
5
Mål opp hvetemel og sukker, og ha i en stor bolle.
6
Ha i kakaopulver, salt og natron i bollen. Rør blandingen litt sammen med skjeen.
7
Mål opp vann og ha i bollen.
8
Ha smøret over i bollen.
9
Ha rømmen i bollen.
10
Bland sammen, slik at du får en jevn og fin røre.
11
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
12
Bland inn eggene, slik at du får en jevn og fin røre.
13
Finn frem en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast.
14
Dekk langpannen med bakepapir.
15
Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen.
16
Sett en rist inn midt i ovnen.
17
Sett inn langpannen og stek i ca. 35 minutter.
Husk å ta tiden!
18
Mens kaken er i ovnen, lag glasur: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle. Mål opp melis og ha i bollen.
19
Ha i kakao og kaffe.
Bland 1 ts pulverkaffe med 4 ss vann. Du kan også bare bruke vann.
20
Bland godt sammen med skjeen.
21
Når det er gått 35 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.
22
Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut langpannen av ovnen. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg.
Husk å skru av ovnen!
23
Smør glassuren utover kaken.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
24
Hvis du vil kan du toppe kaken med litt pynt, som for eksempel kokos, nonstop, seigmenn, revet sjokolade eller bær.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.