Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
2
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
3
Mål opp sukker og ha det i bollen. Du kan også veie opp sukkeret (1 ¼ dl sukker = 120 g).
4
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
5
Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.
6
Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.
7
Mål opp mel. Du kan også veie opp melet (2 dl hvetemel = 120 g). Mål opp bakepulver og ha det i sammen med melet. Rør litt sammen med teskjeen.
8
Ha melblandingen over i en sikt og sikt blandingen over i eggedosisen.
9
Bruk en slikkepott og vend forsiktig melblandingen inn i eggedosisen. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Det er viktig at du ikke rører for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.
10
Fortsett til det ikke er noen melklumper igjen. Tilslutt skal du få en jevn blanding.
11
Finn frem en langpanne. Dekk bunnen med bakepapir. Hvis du smører litt smør i kantene på langpannen, holder bakepapiret seg lettere på plass.
12
Ha røren over i langpannen og bruk slikkepotten til å fordele røren jevnt i langpannen. Det blir et ganske tynt lag, men kaken kommer til å heve i ovnen, slik at den blir større.
13
Sett langpannen inn midt i ovnen og stek i ca. 9 minutter.
Husk å ta tiden!
14
Mens kaken er i ovnen: Legg et ark bakepapir på benken og strø på sukker.
15
Når kaken er ferdig: Bruk grytekluter og løft langpannen ut av ovnen og la kaken, med bakepapiret, skli av brettet og ned på benken.
Husk å skru av ovnen!
16
Løft kaken over bakepapiret med sukker, med toppen ned.
17
Fjern det øverste bakepapiret.
18
Smør syltetøy utover kaken. Prøv å vær litt rask, slik at kaken holder seg myk og varm.
19
Rull kaken sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
20
Hvis du ikke skal servere den med en gang: Pakk kaken litt stramt inn i bakepapir eller i en rent håndkle. Legg kaken i kjøleskapet med skjøten ned. Skjøten er kanten av kaken, altså "slutten" på rullen. Skjær den opp i skiver når du skal servere den.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.