Steg
1
Finn frem kald grøt og ha i en bolle.
2
Ha sukker, hvetemel og kanel i bollen. Bland alt sammen.
3
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
4
Bland alt godt sammen.
5
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Sett gjerne frem en tallerken til de ferdige lappene nå, eller mens du steker de første lappene.
6
Når smøret har sluttet å bruse, bruk en spiseskje og ha røre i stekepannen. Her lager vi små lapper, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
7
Når røren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om lappene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Snu lappene og stek dem på den andre siden.
8
Stek til de har fått en gyllen farge på den andre siden også, og legg de ferdigstekte lappene over på en tallerken.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
9
Stek resten av lappene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal steke en ny runde med lapper. Server gjerne med litt syltetøy, et dryss melis eller litt brunost.
Husk å skru av platen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.