Rislapper er supert å lage, dersom du har rester av risgrøt i kjøleskapet. Du bruker kald risgrøt som du blander sammen med egg, mel, sukker og litt kanel. Så er det bare og steke i vei! 4 porsjoner gir ca. 3 rislapper per porsjon.
Finn frem kald grøt og ha i en bolle.
Du trenger
Ha sukker, hvetemel og kanel i bollen. Bland alt sammen.
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Bland alt godt sammen.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Sett gjerne frem en tallerken til de ferdige lappene nå, eller mens du steker de første lappene.
Når smøret har sluttet å bruse, bruk en spiseskje og ha røre i stekepannen. Her lager vi små lapper, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
Når røren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om lappene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Snu lappene og stek dem på den andre siden.
Stek til de har fått en gyllen farge på den andre siden også, og legg de ferdigstekte lappene over på en tallerken.
Stek resten av lappene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal steke en ny runde med lapper. Server gjerne med litt syltetøy, et dryss melis eller litt brunost.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.