Risboller er skikkelig digg kosemat som du kan servere sammen med småkaker til jul eller i bursdager. De tar ikke så lang tid å lage, men må stå kaldt en stund før de serveres. Ha risbollene i en boks med tett lokk og la den stå kaldt, så kan du oppbevare dem i mange dager. Oppskriften gir 24 risboller og vi har beregnet 2 til hver.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Ha kokosfett i en liten kjele.
Du trenger
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.
Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.
Husk å skru av platen!
Knekk sjokolade i små biter.
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.
Mål opp melis og ha i en bolle.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.
Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen. Rør til blandingen blir helt brun.
Mål opp puffet ris og hell den i blandingen.
Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Sett muffinsformene utover på et stekebrett. Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i formene. Sett risbollene kaldt i minimum 20 minutter før du skal servere dem.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.