Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele. 

Du trenger
kokosfett (delfiafett):
125 g
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.

Steg

2

Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.

Steg

3

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.  

Knekk sjokolade i små biter.

Steg

4

Knekk sjokolade i små biter. 

Du trenger
mørk kokesjokolade:
100 g
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

5

Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften. 

Mål opp melis og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Mål opp melis og ha i en bolle.

Du trenger
melis:
2 dl
Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

7

Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Sett inn kontakten til håndmikseren.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

8

Sett inn kontakten til håndmikseren.

Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser med visp.

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

Steg

9

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør til blandingen blir helt brun.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

11

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør til blandingen blir helt brun.

Bruk målebegeret og mål opp puffet ris. Hell den puffede risen i sjokoladeblandingen.

Steg

12

Bruk målebegeret og mål opp puffet ris. Hell den puffede risen i sjokoladeblandingen. 

Du trenger
puffet ris:
7,5 dl
Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Steg

13

Rør forsiktig til alt er godt blandet. 

Finn frem en liten langpanne eller en form som er ca. 25 x 30 cm, og legg bakepapir i bunnen av formen. Bruk slikkepotten eller en spiseskje, og ha risblandingen over i formen.
UTSTYR
  • Liten langpanne
    Liten langpanne
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

14

Finn frem en liten langpanne eller en form som er ca. 25 x 30 cm, og legg bakepapir i bunnen av formen. Bruk slikkepotten eller en spiseskje, og ha risblandingen over i formen. 

Press risblandingen godt utover i formen med slikkepotten.

Steg

15

Press risblandingen godt utover i formen med slikkepotten. 

Dryss kakestrø over risbollekaken og sett den kaldt i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Det tar ca. 30 minutter.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

16

Dryss kakestrø over risbollekaken og sett den kaldt i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Det tar ca. 30 minutter. 

Du trenger
kakestrøssel:
2 ss
Ta kaken ut av kjøleskapet og løft den forsiktig over på en fjøl. Skjær kaken i biter og legg den fint opp på et fat, eller i en boks du kan sette i kjøleskapet om du ikke skal spise dem med en gang.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

17

Ta kaken ut av kjøleskapet og løft den forsiktig over på en fjøl. Skjær kaken i biter og legg den fint opp på et fat, eller i en boks du kan sette i kjøleskapet om du ikke skal spise dem med en gang.