Steg
1
Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele.
2
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.
3
Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.
Husk å skru av platen!
4
Knekk sjokolade i små biter.
5
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.
6
Mål opp melis og ha i en bolle.
7
Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
8
Sett inn kontakten til håndmikseren.
Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser med visp.
9
Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.
Husk å ta ut kontakten!
10
Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
11
Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør til blandingen blir helt brun.
12
Bruk målebegeret og mål opp puffet ris. Hell den puffede risen i sjokoladeblandingen.
13
Rør forsiktig til alt er godt blandet.
14
Finn frem en liten langpanne eller en form som er ca. 25 x 30 cm, og legg bakepapir i bunnen av formen. Bruk slikkepotten eller en spiseskje, og ha risblandingen over i formen.
15
Press risblandingen godt utover i formen med slikkepotten.
16
Dryss kakestrø over risbollekaken og sett den kaldt i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Det tar ca. 30 minutter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
Ta kaken ut av kjøleskapet og løft den forsiktig over på en fjøl. Skjær kaken i biter og legg den fint opp på et fat, eller i en boks du kan sette i kjøleskapet om du ikke skal spise dem med en gang.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.