Du har sikkert spist risboller før - men kanskje ikke smakt risbollekake? Den smaker egentlig det samme, bare den er litt annerledes i formen. Risbollekaken er perfekt å servere i bursdag. 1 porsjon blir ca. 25 biter.
Denne oppskriften gir 1 porsjoner
Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele.
Du trenger
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.
Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.
Husk å skru av platen!
Knekk sjokolade i små biter.
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.
Mål opp melis og ha i en bolle.
Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Sett inn kontakten til håndmikseren.
Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser med visp.
Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.
Husk å ta ut kontakten!
Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør til blandingen blir helt brun.
Bruk målebegeret og mål opp puffet ris. Hell den puffede risen i sjokoladeblandingen.
Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Finn frem en liten langpanne eller en form som er ca. 25 x 30 cm, og legg bakepapir i bunnen av formen. Bruk slikkepotten eller en spiseskje, og ha risblandingen over i formen.
Press risblandingen godt utover i formen med slikkepotten.
Dryss kakestrø over risbollekaken og sett den kaldt i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Det tar ca. 30 minutter.
Ta kaken ut av kjøleskapet og løft den forsiktig over på en fjøl. Skjær kaken i biter og legg den fint opp på et fat, eller i en boks du kan sette i kjøleskapet om du ikke skal spise dem med en gang.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.