Steg
1
Mål opp yoghurt, skogsbærblanding, banan og honning, og ha alt i en blender.
Du kan også dele det opp i to omganger.
2
Sett lokket på blenderen. Sjekk at lokket sitter godt på, slik at det ikke løsner når du setter i gang blenderen!
Har du husket å sette lokket på blenderen skikkelig?
3
Sett stikkontakten til blenderen i støpselet.
4
Hold en hånd på lokket, og skru på blenderen. La den stå på til det meste av klumpene er borte. Hvis blandingen stivner, slik at det blir vanskelig å blende den sammen, kan du la den stå litt eller skru av maskinen og røre litt rundt med en skje.
Husk å ta ut stikkontakten til blenderen!
5
Kle en brødform med plastfolie (da blir det enklere å få isen ut igjen).
6
Hell i yoghurtblandingen. Bruk gjerne en slikkepott, for å få ut alt.
7
Sett formen i fryseren. Ta den ut og rør forsiktig en gang hvert 20. minutt den første timen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
8
Sett ispinner av tre i formen, når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er helt stiv. Når isen er klar, kan du vippe isen forsiktig ut av formen, og skjær den i skiver. Server straks.
La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.