Steg
1
Vei opp melis og sikt det i en bolle.
2
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehviten. Se videoen for å lære hvordan du skiller egg.
Bruk den videre i f.eks. omelett eller eggerøre.
3
Ha peppermyntedråper i bollen med eggehvite.
4
Bruk en gaffel og pisk eggehviten til det blir litt skummete.
5
Rør inn melis i eggehviten. Rør inn melisen litt etter litt. Det kan hende at du ikke trenger all melisen, så ta deg litt tid og se på konsistensen.
6
Når deigen er fast nok til at du kan trille små kuler, er det nok melis.
7
Kna først deigen litt på benken. Er den klissete, kan du ha i litt mer melis. Nå kan du forme peppermyntegodisen, slik som du vil. Vi har trillet ut deigen i lange pølser, og delt de opp i mindre biter. Legg de på et brett, og la de stå litt, slik at de tørker litt før du legger dem i en boks. Hvis du vil pynte dem med sjokolade, kan du gå videre i oppskriften.
8
Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
9
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
10
Knekk sjokolade i små biter (du kan brekke den opp, mens den forstatt er i pakken). Ha sjokoladen i glassbollen. Skru platen på middels varme.
11
La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.
12
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet. Nå kan du også legge i litt kokosfett, og røre det inn. Det gjør sjokoladen mer flytende, og enklere å dekorere konfekten med.
13
Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
Husk å skru av platen!
14
Gjør klart et sted der konfekten kan stå å dryppe av seg. Det kan være lurt å sette en rist oppå et stekebrett med bakepapir under (så blir det ikke søl).
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
15
Dekorer konfekten. Du kan dyppe dem i sjokoladen og legge de over på risten, eller legge dem på risten og drysse sjokolade over, for å lage mønster. Eller begge deler! La de stå å tørke, før du eventuelt legger dem i små bokser.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.