Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Mål opp romtemperert smør. Romtemperert betyr at det har stått på kjøkkenbenken en stund og blitt mykt.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

2

Mål opp romtemperert smør. Romtemperert betyr at det har stått på kjøkkenbenken en stund og blitt mykt.

Du trenger
romtemperert smør:
100 g

Du kan også bruke margarin.

Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

3

Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.

Mål opp brunt sukker og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å ta ut sukkeret fra pakken, da det kan være litt klissete.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

4

Mål opp brunt sukker og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å ta ut sukkeret fra pakken, da det kan være litt klissete. 

Du trenger
brunt sukker:
1 dl

Du kan også bruke lyst sukker hvis du vil.

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

5

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.

Legg en fuktig klut under bollen.
UTSTYR
  • Klut
    Klut

Steg

6

Legg en fuktig klut under bollen.

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet. 

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Knekk et egg til og ha det i bollen. Visp godt sammen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

8

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Knekk et egg til og ha det i bollen. Visp godt sammen. 

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp hvetemel.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

9

Mål opp hvetemel. 

Du trenger
hvetemel:
2,5 dl
Mål opp bakepulver, kanel, ingefær og nellik og bland det sammen med melet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Mål opp bakepulver, kanel, ingefær og nellik og bland det sammen med melet.

Du trenger
bakepulver:
1 ts ,
malt kanel:
0,5 ts ,
malt ingefær:
0,5 ts ,
malt nellik:
0,5 ts
Hell melblandingen i bollen med eggeblandingen. Rør godt sammen med håndmikseren.

Steg

11

Hell melblandingen i bollen med eggeblandingen. Rør godt sammen med håndmikseren.

Bruk en slikkepott og skrap ned røren fra kantene på bollen og bland litt til med håndmikseneren slik at du får blandet det godt inn.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

12

Bruk en slikkepott og skrap ned røren fra kantene på bollen og bland litt til med håndmikseneren slik at du får blandet det godt inn. 

Mål opp kefir og hell i blandingen. Bland godt med håndmikseren.

Steg

13

Mål opp kefir og hell i blandingen. Bland godt med håndmikseren.

Du trenger
kefir:
1 dl
Sett muffinsformer på et stekebrett med bakepapir, med fire i hver rad. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • muffinsform
    Muffinsformer

Steg

14

Sett muffinsformer på et stekebrett med bakepapir, med fire i hver rad. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett.

Bruk 2 spiseskjeer til å fylle i muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Bruk 2 spiseskjeer til å fylle i muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker. 

Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek muffinsene i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

16

Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek muffinsene i 20 minutter. 

Imens muffinsene steker kan du lage glasuren. Vask bollen og spiseskjeene. Mål opp melis og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

17

Imens muffinsene steker kan du lage glasuren. Vask bollen og spiseskjeene. Mål opp melis og ha i bollen.

Du trenger
melis:
2 dl
Ha kremost i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

18

Ha kremost i bollen.

Du trenger
philadelphia kremost:
1 pk á 200 g
Ha vaniljesukker i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

19

Ha vaniljesukker i bollen.

Du trenger
vaniljesukker:
1 ts
Bland glasuren godt med en spiseskje til den er myk, slik som på bildet. Sett den i kjøleskapet til muffinsene er kalde.

Steg

20

Bland glasuren godt med en spiseskje til den er myk, slik som på bildet. Sett den i kjøleskapet til muffinsene er kalde. 

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft stekeplaten ut av ovnen og over på gryterunderlaget. La dem bli kalde.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

21

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft stekeplaten ut av ovnen og over på gryterunderlaget. La dem bli kalde.

Smør glasuren på muffinsene når de er helt kalde.

Steg

22

Smør glasuren på muffinsene når de er helt kalde.

Pynt med en pepperkake på hver muffins.

Steg

23

Pynt med en pepperkake på hver muffins. 

Du trenger
pepperkake:
8 stk.