Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Finn frem en vekt og mål opp sukker. Sukkeret kan du ha i en skål eller en liten bolle.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.
3
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehvitene. Vask hendene. Start med ett egg og knekk det i en kopp. Hell egget over en skål, mens du bruker hånden din til å "fange" eggeplommen. Legg eggeplommen over i en annen skål. Gjør det samme med resten av eggene.
Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. eggeplommene kan brukes senere til f.eks. vaffelrøre, vaniljekrem eller is.
4
Ha eggehvitene i bollen til kjøkkenmaskinen. Ha også i litt salt.
Du kan også bruke en håndmikser.
5
Sett i stikkontakten. Pisk eggehvitene på middels - lav hastighet til det begynner å bli et hvitt skum.
6
Når skummet begynner å få små topper er det klart for å tilsette sukkeret. Ha i litt og litt. Bruk et spiseskje og strø det over i bollen, mens marengsen pisker videre. Når alt sukkeret er i, skru opp hastigheten til middels høy.
7
Når marengsmassen er blank og blitt helt stiv er den ferdig pisket. Den skal være så stiv at du kan snu bollen opp ned, uten at marengsen faller ut. Bruk en slikkepott til å skrape marengsen fra vispen.
8
Mål opp maisenna og sikt den over marengsen.
9
Ha hvitvinseddik i marengsen og vend alt forsiktig sammen med slikkepotten.
10
Legg et ark bakepapir på et stekebrett. Legg en stor tallerken opp ned på brettet og tegn en sirkel rundt tallerkenen med en blyant eller penn. Tallerkenen bør være 24-26 cm i diameter.
Bruk en linjal og legg den på midten av tallerkenen. Mål fra den ene siden til den andre.
11
Ha marengsen på midten av sirkelen, bruk slikkepotten for å få ut alt av bollen.
12
Bruk slikkepotten og stryk marengsen ut til en jevn sirkel innenfor pennesterekene dine.
13
Sett brettet nederst i stekeovn, og stek marengsen i 1 time og 30 minutter.
Husk å ta tiden!
14
Sett i stikkontakten til håndmikseren. Du kan også bruke kjøkkenmaskinen og piske krem i bollen til kjøkkenmaskinen om du ikke har håndmikser eller piske kremen for hånd med en visp.
15
Ha kremfløte i en bolle.
16
Visp kremfløten til den blir luftig og stiv (ca. 2 minutter). Kremen skal bli fast, men pisker du for lenge blir den kornete.
17
Ha vaniljekrem i bollen med pisket krem. Det kan være lurt å piske vaniljekremen med en visp litt først, slik at den ikke er klumpete.
18
Bland kremen raskt sammen og sett den kaldt i kjøleskapet til kaken er klar for pynting.
19
Skru av ovnen når marengsbunnen er ferdig stekt. Sett den til avkjøling på en rist eller et gryteunderlag.
Husk å skru av ovnen!
20
Når marengsbunnen er avkjølt, løsne den forsiktig fra papiret og flytt den over på en stor tallerken eller fint serveringsfat.
21
Ta av det grønne på jordbærene, og skjær jordbærene i mindre biter. Vi har delt hver bær i fire.
22
Bruk slikkepotten eller en skje for å smøre kremen utover på bunnen. Ha kremen på marengsbunnen rett for du skal servere kaken, da blir den best. Hvis kaken blir stående lenge etter kremen er tatt på vil marengsbunnen bli bløt og kaken blir ikke like god.
23
Legg jordbærbitene på kaken. Finn også frem blåbær og bjørnebær.
24
Legg på blåbær og bjørnebær.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
25
Kaken er klar til servering! Vil du gjøre Pavlovaen ekstra fin kan du sikte over litt melis hvis du har. Eller pynte den med norske flagg.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.