Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

1

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.

Du trenger
hvetemel:
3 dl
Ha i salt.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Ha i salt.

Du trenger
salt:
0,5 ts
Mål opp melk.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Mål opp melk. 

Du trenger
lettmelk:
5 dl
Ha i ca. halvparten av melken.

Steg

4

Ha i ca. halvparten av melken.

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

5

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Bruk en håndmikseren og bland til røren er jevn og klumpefri.

Steg

6

Bruk en håndmikseren og bland til røren er jevn og klumpefri.

Ha i resten av melken.

Steg

7

Ha i resten av melken.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

8

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.

Du trenger
egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland alt godt med håndmikseren i ca. 1 minutt. La røren stå i 30 minutter på benken før du begynner å steke.

Steg

9

Bland alt godt med håndmikseren i ca. 1 minutt. La røren stå i 30 minutter på benken før du begynner å steke.

Sett stekepannen på platen, skru på middels varme. Ha i en ts smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Sett stekepannen på platen, skru på middels varme. Ha i en ts smør. 

Du trenger
smør:
til steking
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen når smøret slutter å bruse.
UTSTYR
  • Øse
    Øse
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

11

Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen når smøret slutter å bruse. 

Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

12

Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.

Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Når pannekaken er blitt brun på begge sider, er den ferdig.

Steg

13

Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Når pannekaken er blitt brun på begge sider, er den ferdig.

Legg pannekaken over på en tallerken.

Steg

14

Legg pannekaken over på en tallerken.

Legg et rent kjøkkenhåndkle, eller en tallerken, over pannekakene.

Stek resten på samme måte. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker. Server med blåbærsyltetøy.

Steg

15

Stek resten på samme måte. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker. Server med blåbærsyltetøy. 

Du trenger
blåbærsyltetøy:
så mye du har lyst på