Ha bakepapir i bunnn av en springform på 24 cm i diameter. Sett på kanten og lukk formen, slik at bakepapiret sitter fast. Klipp eller riv vekk sidene av bakepapiret som stikker ut. Bakepapiret gjør det enklere å ta ut kaken når den er ferdig.
UTSTYR
  • springform, 24 cm
    Springform, 24 cm
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

1

Ha bakepapir i bunnn av en springform på 24 cm i diameter. Sett på kanten og lukk formen, slik at bakepapiret sitter fast. Klipp eller riv vekk sidene av bakepapiret som stikker ut. Bakepapiret gjør det enklere å ta ut kaken når den er ferdig.

Start med å lage kjeksbunn. Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

2

Start med å lage kjeksbunn. Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.

Du trenger
oreo-kjeks:
300 g
Vei opp 50 g kjekssmuler i en skål (de skal blandes inn i isblandingen senere). De resterende 250 g kjekssmuler skal du bruke til å lage bunnen, så de kan du ha i en annen bolle.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Bolle
    Bolle
  • Bolle
    Bolle

Steg

3

Vei opp 50 g kjekssmuler i en skål (de skal blandes inn i isblandingen senere). De resterende 250 g kjekssmuler skal du bruke til å lage bunnen, så de kan du ha i en annen bolle.

Mål opp smør og ha i en liten kjele. Sett kjelen på en stekeplate og skru på middels varme. Når smøret har smeltet kan du skru av platen.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

4

Mål opp smør og ha i en liten kjele. Sett kjelen på en stekeplate og skru på middels varme. Når smøret har smeltet kan du skru av platen.

Du trenger
smør:
100 g
Ha det smeltede smøret i bollen med 250 g kjekssmuler. Bland det godt sammen med en slikkepott eller skje.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

5

Ha det smeltede smøret i bollen med 250 g kjekssmuler. Bland det godt sammen med en slikkepott eller skje.

Ha kjeksblandingen i formen, og trykk den jevnt utover bunnen. Sett den kjølig mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

6

Ha kjeksblandingen i formen, og trykk den jevnt utover bunnen. Sett den kjølig mens du fortsetter med oppskriften. 

Steg

7

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Det er to måter du kan gjøre det på (se filmen og velg). Ha eggeplommene over i en stor skål eller en bolle tilslutt. 

Du trenger
egg:
4 stk.

Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.

Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

8

Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.

Du trenger
melis:
2 ss ,
vaniljesukker:
2 ts
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

9

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.

Steg

10

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg

11

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

12

Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.

Du trenger
kremfløte:
4 dl
Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.

Steg

13

Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.

Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar. ta ut stikkontakten til håndmikseren og sett vispene til vask.

Steg

14

Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar. ta ut stikkontakten til håndmikseren og sett vispene til vask.

Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

15

Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.

Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem.

Steg

16

Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem. 

Ha resten av kjekssmulene (50 g) i blandingen og bland forsiktig sammen.

Steg

17

Ha resten av kjekssmulene (50 g) i blandingen og bland forsiktig sammen.

Hell isblandingen i kakeformen, og smør den jevnt utover med slikkepotten.

Steg

18

Hell isblandingen i kakeformen, og smør den jevnt utover med slikkepotten.

Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
UTSTYR
  • Plastfolie
    Plastfolie

Steg

19

Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.

Før servering: Skyll jordbær og del dem opp i mindre biter. Disse er supre til å pynte kaken med og til å servere ved siden av.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

20

Før servering: Skyll jordbær og del dem opp i mindre biter. Disse er supre til å pynte kaken med og til å servere ved siden av. 

Du trenger
jordbær:
1 kurv