Finnes det noe bedre enn Oreokake? Ja, Oreo iskake! Server den gjerne med friske jordbær for litt ekstra sommerfølelse! Du kan også knuse over litt ekstra kjeks ved servering. Denne kaken kan du også lage i mindre former eller glass, da får du små porsjonskaker. I denne oppskriften skal du bruke eggeplommer, så du får også skille egg.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Ha bakepapir i bunnn av en springform på 24 cm i diameter. Sett på kanten og lukk formen, slik at bakepapiret sitter fast. Klipp eller riv vekk sidene av bakepapiret som stikker ut. Bakepapiret gjør det enklere å ta ut kaken når den er ferdig.
Start med å lage kjeksbunn. Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.
Du trenger
Vei opp 50 g kjekssmuler i en skål (de skal blandes inn i isblandingen senere). De resterende 250 g kjekssmuler skal du bruke til å lage bunnen, så de kan du ha i en annen bolle.
Mål opp smør og ha i en liten kjele. Sett kjelen på en stekeplate og skru på middels varme. Når smøret har smeltet kan du skru av platen.
Ha det smeltede smøret i bollen med 250 g kjekssmuler. Bland det godt sammen med en slikkepott eller skje.
Ha kjeksblandingen i formen, og trykk den jevnt utover bunnen. Sett den kjølig mens du fortsetter med oppskriften.
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Det er to måter du kan gjøre det på (se filmen og velg). Ha eggeplommene over i en stor skål eller en bolle tilslutt.
Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.
Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.
Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.
Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.
Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar. ta ut stikkontakten til håndmikseren og sett vispene til vask.
Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.
Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem.
Ha resten av kjekssmulene (50 g) i blandingen og bland forsiktig sammen.
Hell isblandingen i kakeformen, og smør den jevnt utover med slikkepotten.
Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.
Før servering: Skyll jordbær og del dem opp i mindre biter. Disse er supre til å pynte kaken med og til å servere ved siden av.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.