Har du rester fra tacomiddagen kan du lage deg supegode minitacos! Det hjelper deg å kaste mindre mat, og i tillegg kan du servere digge minitacos som kosemat til venner eller familie. Vil du lage dem som en egen middag smaker det godt med en salat eller oppkuttede grønnsaker til. Vi har beregnet 3 stk per porsjon.
Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Du trenger
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.
Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Mål opp vann i et målebeger. Dryss over tacokrydder.
Hell vannet over i stekepannen og kok i 5 minutter. Bland godt med stekespaden underveis.
Skru av stekeplaten og trekk gjerne pannen litt til siden.
Har du husket å skru av platen?
Åpne maisboksen. Ha mais i stekepannen og bland lett sammen med stekespaden.
Klipp tortillalefser i fire deler.
Legg en del i hvert hull på et muffinsbrett.
Bruk spiseskjeen og fordel kjøttblandingen i formene, ca. 1 ss per form.
Mål opp revet ost og fordel osten på toppen av minitacoene.
Sett muffinsbrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter til osten har smeltet.
Husk å ta tiden!
Sett et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig muffinsbrettet ut av ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og la minitacoene avkjøle seg.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.