Hopp til hovedinnhold
Marengsgresskar

Marengsgresskar

Hjemmelaget godteri som du kan severe til Halloween eller i en skummel bursdag! Når du lager marengs er det viktig av redskapene er helt, helt rene. Kommer det fett i eggehvitene, vil de ikke bli stive. For å være helt sikker på at arbeidsbollen er helt ren, kan du smøre den med litt sitron og salt, slik som vi gjør her i denne oppskriften. Marengsene skal stå å tørke i ovnen i 2 timer, så derfor tar det litt tid å lage disse. Du kan bruke oransje konditorfarge eller blande gul og rød. Vi har sprøytet dem ut med en sprøytepose og en riflete tipp. Oppskriften gir ca. 20 stykker.

vanskelighet vanskelig
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

  • sukker
    sukker 225 g  
  • egg
    egg 3 stk.  
  • salt
    salt 0,25 ts  
  • sitron
    sitron 0,25 ts (saft)  

Utstyr

  • Bolle
    Bolle
  • digitalvekt
    Vekt
  • Skål
    Skål
  • Skål
    Skål
  • Kopp
    Kopp
  • Kjøkkenmaskin
    Kjøkkenmaskin
  • ballongvisp
    Ballongvisp
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Slikkepott
    Slikkepott
  • riflete tipp
    Riflete tipp
  • sprøytepose
    Sprøytepose
  • Saks
    Saks
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • spiselig tusj
    Spiselig tusj

Meninger (0)

Loading...

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!