Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehvitene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp

Steg

2

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehvitene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.

Du trenger
egg:
4 stk.
Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.

Steg

3

Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.

Ha eggehvitene i en kjele.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

4

Ha eggehvitene i en kjele.

Bruk en visp og visp eggehvitene lett sammen.
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

5

Bruk en visp og visp eggehvitene lett sammen.

Når du har pisket litt, så skal det skumme litt hvitt, slik som på bildet.

Steg

6

Når du har pisket litt, så skal det skumme litt hvitt, slik som på bildet.

Mål opp vaniljesukker, sukker og kokosmasse. Ha det i kjelen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

7

Mål opp vaniljesukker, sukker og kokosmasse. Ha det i kjelen.

Du trenger
vaniljesukker:
1 ts ,
sukker:
2 dl ,
kokosmasse:
5 dl
Sett kasserollen på en stekeplate og skru den på middels varme.

Steg

8

Sett kasserollen på en stekeplate og skru den på middels varme.

Kokosmassen skal få varme seg i ca. 10 minutter. Rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

Kokosmassen skal få varme seg i ca. 10 minutter. Rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv.

Når massen i kjelen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Skru da av platen, og sett gryten litt til siden.

Steg

10

Når massen i kjelen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Skru da av platen, og sett gryten litt til siden.

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir og sett gryta i nærheten på et gryteunderlag.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

11

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir og sett gryta i nærheten på et gryteunderlag.

Vask hendene dine. Bruk en spiseskjee og lag topper av kokosmassen. Sett toppene på stekebrett. Bruk hendene dine til hjelp her. Det blir litt gris underveis, men det gjør ikke noe.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Vask hendene dine. Bruk en spiseskjee og lag topper av kokosmassen. Sett toppene på stekebrett. Bruk hendene dine til hjelp her. Det blir litt gris underveis, men det gjør ikke noe.

Når du har formet alle kokstoppene setter du brettet midt i stekeovnen. Kokostoppene skal steke i ca. 15 minutter, til de er gylne. Hvis du har laget mindre makroner, blir de ferdig litt før, så følg med.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Når du har formet alle kokstoppene setter du brettet midt i stekeovnen. Kokostoppene skal steke i ca. 15 minutter, til de er gylne. Hvis du har laget mindre makroner, blir de ferdig litt før, så følg med.

Bruk grytekluter og ta ut brettet med kokosmakroner. Sett det på et gryteunderlag eller en rist. La de avkjøle seg helt før du spiser dem.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

14

Bruk grytekluter og ta ut brettet med kokosmakroner. Sett det på et gryteunderlag eller en rist. La de avkjøle seg helt før du spiser dem.