Kokosmakroner er små søte kaker som er ganske lette å lage og som smaker kjempegodt. Hjemmelaget smaker i alle fall dobbelt så godt som de du kan få kjøpt i butikken. Hvis du oppbevarer kakene i en tett boks med bakepapir mellom lagene, holder de seg kjempelenge. Oppskriften gir ca. 20 makroner, og vi har beregnet to til hver.
Denne oppskriften gir 10 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehvitene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.
Du trenger
Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.
Ha eggehvitene i en kjele.
Bruk en visp og visp eggehvitene lett sammen.
Når du har pisket litt, så skal det skumme litt hvitt, slik som på bildet.
Mål opp vaniljesukker, sukker og kokosmasse. Ha det i kjelen.
Sett kasserollen på en stekeplate og skru den på middels varme.
Kokosmassen skal få varme seg i ca. 10 minutter. Rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv.
Når massen i kjelen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Skru da av platen, og sett gryten litt til siden.
Gjør klar ett stekebrett med bakepapir og sett gryta i nærheten på et gryteunderlag.
Vask hendene dine. Bruk en spiseskjee og lag topper av kokosmassen. Sett toppene på stekebrett. Bruk hendene dine til hjelp her. Det blir litt gris underveis, men det gjør ikke noe.
Når du har formet alle kokstoppene setter du brettet midt i stekeovnen. Kokostoppene skal steke i ca. 15 minutter, til de er gylne. Hvis du har laget mindre makroner, blir de ferdig litt før, så følg med.
Bruk grytekluter og ta ut brettet med kokosmakroner. Sett det på et gryteunderlag eller en rist. La de avkjøle seg helt før du spiser dem.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.