Hopp til hovedinnhold

Klippekrans

Klippekrans, kringle eller gigant kanelsnurr?! Nybakt er den helt fantastisk. Husk at alle råvarer bør være romtempererte før du starter. Det betyr at melk, egg og smør bør stå i romtemperatur en god stund før du setter i gang å bake.

vanskelighet vanskelig
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 12 porsjoner

  • hvetemel 7 dl  
  • sukker 1 dl  
  • tørrgjær, for søte deiger 4 ts  
  • malt kardemomme 0,5 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg 1 stk.  
  • romtemperert smør 75 g  
  • hvetemel 0,5 ss  
  • romtemperert smør 75 g  
  • sukker 3 ss  
  • malt kanel 2 ts  
  • romtemperert egg 1 stk.  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Kjøkkenhåndkle
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Kjevle
  • Bakepapir
  • Stekebrett
  • Saks
  • Kopp
  • Pensel
  • Gryteklut
  • Gryteunderlag
  • Rist

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!