Mål opp smør og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kniv
    Kniv

Steg

1

Mål opp smør og ha det i en bolle.  

Du trenger
romtemperert smør:
100 g
Mål opp sukker og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

2

Mål opp sukker og ha det i bollen.

Du trenger
sukker:
1 dl
Sett i stikkontakten til håndmikseren.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

3

Sett i stikkontakten til håndmikseren. 

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.

Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.

Steg

4

Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Rør sammen med håndmikseren.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

5

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Rør sammen med håndmikseren.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp mel. Ha i vaniljesukker og bakepulver sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Mål opp mel. Ha i vaniljesukker og bakepulver sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.

Du trenger
hvetemel:
2 dl ,
vaniljesukker:
0,5 ts ,
bakepulver:
0,5 ts
Ha melblandingen i røren.

Steg

7

Ha melblandingen i røren. 

Du kan jo prøve å blande 1 ts kanel eller 1 ss kakao i røren! Og de er helt sikkert gode med revet sitronskall!

Bland sammen med håndmikseren.

Steg

8

Bland sammen med håndmikseren.

Sett i stikkontakten til vaffeljernet og la det bli varmt.
UTSTYR
  • Vaffeljern
    Vaffeljern

Steg

9

Sett i stikkontakten til vaffeljernet og la det bli varmt. 

Om du har et vaffeljern der du kan regulere varmen, så skal den stå omtrent midt på.

Bruk to teskjeer og ha litt røre midt i hvert hjerte.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Bruk to teskjeer og ha litt røre midt i hvert hjerte.

Lukk lokket. Stek kjeksene i ca. 1 minutt på middels varme.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Lukk lokket. Stek kjeksene i ca. 1 minutt på middels varme.

Løft forsiktig på lokket og se om kjeksene har begynt å bli brune. Når de har fått fin farge er de ferdige. Bruk en gaffel til å ta de ferdige kjeksene ut av vaffeljernet. Legg dem på en rist, og stek resten av kjeksene på samme måte.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Rist
    Rist

Steg

12

Løft forsiktig på lokket og se om kjeksene har begynt å bli brune. Når de har fått fin farge er de ferdige. Bruk en gaffel til å ta de ferdige kjeksene ut av vaffeljernet. Legg dem på en rist, og stek resten av kjeksene på samme måte.  

Bruk en sikt og dryss melis over halvparten av kjeksene, slik at du får noen med pynt og noen uten.
UTSTYR
  • Sikt
    Sikt

Steg

13

Bruk en sikt og dryss melis over halvparten av kjeksene, slik at du får noen med pynt og noen uten.

Du trenger
melis:
1 ss

Du kan også pynte kjeksene med melisglasur eller smeltet sjokolade. Kanskje de blir fine om du drysser på litt kakepynt også?