Steg
1
Mål opp smør og ha det i en bolle.
2
Mål opp sukker og ha det i bollen.
3
Sett i stikkontakten til håndmikseren.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.
4
Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.
5
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Rør sammen med håndmikseren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
6
Mål opp mel. Ha i vaniljesukker og bakepulver sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.
7
Ha melblandingen i røren.
Du kan jo prøve å blande 1 ts kanel eller 1 ss kakao i røren! Og de er helt sikkert gode med revet sitronskall!
8
Bland sammen med håndmikseren.
9
Sett i stikkontakten til vaffeljernet og la det bli varmt.
Om du har et vaffeljern der du kan regulere varmen, så skal den stå omtrent midt på.
10
Bruk to teskjeer og ha litt røre midt i hvert hjerte.
11
Lukk lokket. Stek kjeksene i ca. 1 minutt på middels varme.
12
Løft forsiktig på lokket og se om kjeksene har begynt å bli brune. Når de har fått fin farge er de ferdige. Bruk en gaffel til å ta de ferdige kjeksene ut av vaffeljernet. Legg dem på en rist, og stek resten av kjeksene på samme måte.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet når du er ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
13
Bruk en sikt og dryss melis over halvparten av kjeksene, slik at du får noen med pynt og noen uten.
Du kan også pynte kjeksene med melisglasur eller smeltet sjokolade. Kanskje de blir fine om du drysser på litt kakepynt også?
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.