Tenk så kult å lage kjeks i vaffeljernet! Disse kjeksene er kjempegode, og holder seg lenge om du oppbevarer dem i en boks eller et glass. Oppskriften gir ca. 40 kjeks og vi har beregnet 4 per porsjon. Eller kanskje du kan gi bort noen?
Denne oppskriften gir 10 porsjoner
Mål opp smør og ha det i en bolle.
Du trenger
Mål opp sukker og ha det i bollen.
Sett i stikkontakten til håndmikseren.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.
Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Rør sammen med håndmikseren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp mel. Ha i vaniljesukker og bakepulver sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.
Ha melblandingen i røren.
Du kan jo prøve å blande 1 ts kanel eller 1 ss kakao i røren! Og de er helt sikkert gode med revet sitronskall!
Bland sammen med håndmikseren.
Sett i stikkontakten til vaffeljernet og la det bli varmt.
Bruk to teskjeer og ha litt røre midt i hvert hjerte.
Lukk lokket. Stek kjeksene i ca. 1 minutt på middels varme.
Løft forsiktig på lokket og se om kjeksene har begynt å bli brune. Når de har fått fin farge er de ferdige. Bruk en gaffel til å ta de ferdige kjeksene ut av vaffeljernet. Legg dem på en rist, og stek resten av kjeksene på samme måte.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet når du er ferdig!
Bruk en sikt og dryss melis over halvparten av kjeksene, slik at du får noen med pynt og noen uten.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.