Start med å smelte sjokoladen. Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

1

Start med å smelte sjokoladen. Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.

Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.

Steg

3

Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.

Du trenger
lys eller mørk kokesjokolade:
50 g
Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.

Steg

4

Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.

Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.

Gjøre klar toppingen (men, ikke glem å følge med på sjokoladen!). Skal du bruke nøtter, kan du hakke de i mindre biter. Ha toppingen i en skål. Du kan også kombinere flere toppinger, men da kan du ta litt mindre menge av hver.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

5

Gjøre klar toppingen (men, ikke glem å følge med på sjokoladen!). Skal du bruke nøtter, kan du hakke de i mindre biter. Ha toppingen i en skål. Du kan også kombinere flere toppinger, men da kan du ta litt mindre menge av hver.

Du trenger
alternativ 1: pistasjnøtter:
40 g ,
alternativ 2: salte peanøtter:
40 g ,
alternativ 3: kakestrøssel:
4 ss
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.

Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

7

Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.

Finn frem iskjeks og den toppingen du har valgt. Det er lurt å ha et fat eller en tallerken klar, som du kan sette iskjeksene på.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Finn frem iskjeks og den toppingen du har valgt. Det er lurt å ha et fat eller en tallerken klar, som du kan sette iskjeksene på. 

Du trenger
iskjeks:
6 stk.
Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen, før du dypper dem i den toppingen du vil. Sett de så på fatet du har gjort klart.

Steg

9

Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen, før du dypper dem i den toppingen du vil. Sett de så på fatet du har gjort klart.

Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet. Så er de klare til bruk!

Steg

10

Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet. Så er de klare til bruk!