Steg
1
Start med å smelte sjokoladen. Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
2
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
3
Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.
4
Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.
Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.
5
Gjøre klar toppingen (men, ikke glem å følge med på sjokoladen!). Skal du bruke nøtter, kan du hakke de i mindre biter. Ha toppingen i en skål. Du kan også kombinere flere toppinger, men da kan du ta litt mindre menge av hver.
6
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
7
Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
Husk å skru av platen!
8
Finn frem iskjeks og den toppingen du har valgt. Det er lurt å ha et fat eller en tallerken klar, som du kan sette iskjeksene på.
9
Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen, før du dypper dem i den toppingen du vil. Sett de så på fatet du har gjort klart.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
10
Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet. Så er de klare til bruk!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.