Pimp opp iskjeksene dine! De kan dyppes i sjokolade og nøtter eller ulike typer kakestrø. Her viser vi deg forskjellige toppinger, så kan du velge den du liker best. Du trenger bare kniv, hvis du skal hakke nøtter. Supert å fylle med is, eller med masse deilig frukt og bær!
Start med å smelte sjokoladen. Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
Du trenger
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
Knekk den mengden sjokolade du trenger i mindre biter.
Ha sjokoladen i glassbollen og skru platen på middels varme. La det stå uten å røre til sjokoladen smelter.
Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.
Gjøre klar toppingen (men, ikke glem å følge med på sjokoladen!). Skal du bruke nøtter, kan du hakke de i mindre biter. Ha toppingen i en skål. Du kan også kombinere flere toppinger, men da kan du ta litt mindre menge av hver.
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
Husk å skru av platen!
Finn frem iskjeks og den toppingen du har valgt. Det er lurt å ha et fat eller en tallerken klar, som du kan sette iskjeksene på.
Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen, før du dypper dem i den toppingen du vil. Sett de så på fatet du har gjort klart.
Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet. Så er de klare til bruk!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.