Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp

Steg

1

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.

Du trenger
egg:
4 stk.
Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.

Steg

2

Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.

Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.

Ha eggeplommene over i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

3

Ha eggeplommene over i en skål eller en bolle. 

Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.

Du trenger
melis:
2 ss ,
vaniljesukker:
2 ts
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

5

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.

Steg

6

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg

7

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

8

Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.

Du trenger
kremfløte:
4 dl
Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.

Steg

9

Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.

Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar.

Steg

10

Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar.

Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

11

Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.

Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem. Sett kremen litt til sides, for nå skal du hakke seigmenn og sjokolade.

Steg

12

Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem. Sett kremen litt til sides, for nå skal du hakke seigmenn og sjokolade.

Skjær seigmenn i små biter og ha i en kopp, bolle eller på den ene siden av fjølen.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

13

Skjær seigmenn i små biter og ha i en kopp, bolle eller på den ene siden av fjølen.

Du trenger
seigmann:
20 stk.
Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen. Pass på fingrene dine!

Steg

14

Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen. Pass på fingrene dine!

Du trenger
mørk kokesjokolade:
100 g
Bland inn seigmenn og sjokolade i is-blandingen.

Steg

15

Bland inn seigmenn og sjokolade i is-blandingen.

Bruk en liten øse eller en skje og ha isen i en fin skål eller fordel den i kopper.
UTSTYR
  • Øse
    Øse
  • Kopp
    Kopp

Steg

16

Bruk en liten øse eller en skje og ha isen i en fin skål eller fordel den i kopper.

Dekk med plastfolie.
UTSTYR
  • Plastfolie
    Plastfolie

Steg

17

Dekk med plastfolie.

Sett formen i fryseren i minst fire timer.

Steg

18

Sett formen i fryseren i minst fire timer.

La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.