Hopp til hovedinnhold

Hjemmelaget is

Her får du vite hvordan du lager verdens beste is selv! Supergod dessert, som du kan lage helt selv. Vi har laget is med seigmenn og sjokolade, men her er det lov å være kreativ! Her har vi også tatt isen i små kopper, men det går an å ha den i en større serveringsskål eller en tom isboks. Husk at isen må stå i fryseren i minst 4 timer, før den blir stiv.

vanskelighet middels
skarp kniv
maskin
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • egg 4 stk.  
  • melis 2 ss  
  • vaniljesukker 2 ts  
  • kremfløte 4 dl  
  • seigmann 20 stk.  
  • mørk kokesjokolade 100 g  

Utstyr

  • Bolle
  • Kopp
  • Plastbolle
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Håndmikser
  • Plastbolle
  • Desilitermål
  • Slikkepott
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Øse
  • Plastfolie

Liste over oppskrifter

  • Hva med eggehvitene?

    Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.

  • Når du tar isen ut av fryseren:

    La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!