Her får du vite hvordan du lager verdens beste is selv! Supergod dessert, som du kan lage helt selv. Vi har laget is med seigmenn og sjokolade, men her er det lov å være kreativ! Her har vi også tatt isen i små kopper, men det går an å ha den i en større serveringsskål eller en tom isboks. Husk at isen må stå i fryseren i minst 4 timer, før den blir stiv.
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Finn frem en kopp og to skåler. Start med et egg og knekk det over koppen.
Du trenger
Vask hendene godt, og hell egget over skålen mens du bruker hånden din til å «fange» eggeplommen. Legg eggeplommen over i den andre skålen. Gjør det samme med resten av eggene.
Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.
Ha eggeplommene over i en skål eller en bolle.
Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.
Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle.
Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.
Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar.
Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen.
Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem. Sett kremen litt til sides, for nå skal du hakke seigmenn og sjokolade.
Skjær seigmenn i små biter og ha i en kopp, bolle eller på den ene siden av fjølen.
Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen. Pass på fingrene dine!
Bland inn seigmenn og sjokolade i is-blandingen.
Bruk en liten øse eller en skje og ha isen i en fin skål eller fordel den i kopper.
Dekk med plastfolie.
Sett formen i fryseren i minst fire timer.
La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.