Hopp til hovedinnhold

Gulrotkake

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Denne gulrotkaken passer perfekt hvis du vil bake til et selskap, bursdag eller til familie og venner i helgen. Kaken gir ca. 24 kakestykker.

vanskelighet middels
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • egg 6 stk.  
  • sukker 4 dl  
  • nøytral olje 3,5 dl  
  • gulrot 500 g  
  • hvetemel 6 dl  
  • bakepulver 1 ss  
  • malt kanel 1 ts  
  • smør romtemperert til pensling  
  • smør romtemperert 200 g  
  • philadelphia kremost 200 g  
  • melis 3 dl  
  • gulrot 1 stk.  

Utstyr

  • Rist
  • Kopp
  • Plastbolle
  • Desilitermål
  • Slikkepott
  • Vekt
  • Rotskreller
  • Tallerken
  • Rivjern
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Sikt
  • Pensel
  • Liten langpanne
  • Bakepapir
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Kniv
  • Håndmikser
  • Trepinne
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Har du ikke håndmikser?

    Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

  • Husk å trekk ut kontakten!

  • Husk å trekk ut kontakten!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!